PB8YL

Algemene mededeling: Als eerste wil ik melden dat mijn callsign in het cluster word misbruikt door iemand (of meerdere personen) om meldingen te doen die niet geheel fraai van tekst zijn en om andere zendamateurs en personen te beledigen. Ik vind het heel vervelend maar ik weet van dit misbruik af en reageer er niet op. De nodige maatregelen zijn getroffen en ik laat het voor wat het is. Het zal net als bij mijn echtgenoot, wiens roepletters ook worden misbruikt mijn tijd wel uitduren!

Hallo, ik ben Anneke, 56 jaar oud.

Ik ben met de radiohobby begonnen doordat ik, toen ik in de duivensport zat, op de hoogte wilde zijn van de aankomst van de duiven. Dat was het begin van mijn CB tijdperk.
In eerste instantie stond de boel opgesteld in de schuur. Maar dat verhuisde in de winter al rap naar de keuken. Ook dat bleek geen optie en al snel stond het 27 mc “bakkie” in de huiskamer. Dit gebeurde net in de tijd dat de condities op de amateurbanden verbeterden.
Hierdoor kreeg ik meer interesse in het radio amateurisme. Via een gelicenceerde zendamateur kwam ik in contact met de Veron vereniging (afdeling 42, Voorne-Putten) en ben daar de N-Cursus gaan volgen.
Eigenwijs als ik ben, had ik niet genoeg aan de informatie uit het N boek en heb toen ook maar het C boek aangeschaft.
In april 2000 ben ik geslaagd voor het N en het C examen en in juni ben ik begonnen aan een CW cursus, waarvoor ik in december van dat zelfde jaar ook geslaagd ben.

Mijn eerste call was PE9JAM, na mijn CW examen is dit veranderd in PA9JAM. Toentertijd ook bekend als het “jampotje”. In 2001 heb ik met Elvira, PA4ELF, in het kader van het 1 jarig bestaan van de YL-ronde die wij samen deden, een speciale call in de lucht gezet, namelijk PB6YL. De leuke reacties op deze call waren voor mij aanleiding om mijn call eind dat jaar te wijzigen in PB7YL.

Begin 2006 ontmoette ik mijn huidige OM. Ruud is ook een radiozendamateur, bekend (en berucht HI), onder de call PA9RD. Door de radio hobby heb ik hem ontmoet. Ik had op de repeater van Rotterdam (PI3RTD) ooit een keer gezegd dat ik graag eens met een grote auto mee wilde. “Dat staat”, kwam er van de andere kant. “Je hoort wel wanneer”. Zo geschiedde het dat ik eind januari 2006 in de truck van PA9RD stapte. Het gevolg van deze “stap” was dat wij op 21 september 2007 in het huwelijk getreden zijn.

IMG_2242

Omdat ik na deze heuglijke gebeurtenis niet meer als “young lady” door het leven kon, ik ben nu een getrouwde vrouw, HI!, (XYL), heb ik mijn call eind september 2007 verandert in PB7XYL.

Omdat deze call op HF toch wel lastig bleek, zeker in CW, heb ik begin vorig jaar mijn call veranderd in PB8YL

Mijn QTH is Heinenoord, een klein dorp ten zuiden van Rotterdam.

Mijn QRA locator is JO21FT.
QSL regio 37.

YL nummer is 148.
Nafrasnummer D112
Dignummer 6143

Naast het jagen op DX, doe ik regelmatig mee aan diverse contesten. Zowel op HF als op VHF/UHF. Zoals de
IOTA contest, The IARU HF world championship, PACC, Midwinter contest, locator contesten van de VRZA en andere contesten.

Ook ben ik een award verzamelaar. Voor meer info over awards zie mijn award pagina

Gaarne ontvang ik een QSL kaart van de gemaakte verbinding(en).
Kaarten worden door mij altijd beantwoord. Mocht u nog geen kaart hebben ontvangen stuur mij dan een mailtje.
pb7xyl at amsat.org
Ik gebruik ook Logbook of the World

Naast papieren QSL kaarten zijn ook e-Qsl kaarten van harte welkom